TEVÉKENYSÉGEINK

Új orgonák tervezése és építése

Munkánkban a tradicionális orgonaépítés folyamatos szakmai megújulással párosul. Új orgonáink legtöbbször mechanikus csúszkaláda rendszerben épülnek. Valamennyi hangszerünk egyedi, az adott térbe tervezett, diszpozíciójuk és külső formaviláguk - a lehetőségek figyelembevételével – igazodik az adott tér stílusához és akusztikai adottságaihoz.

A saját magunkkal szemben támasztott magas minőségi elvárások magukkal vonják a gondos alapanyag-választást és a precíz kivitelezést. Munkánk során törekszünk arra, hogy amennyire csak lehetséges, kerüljük a környezetre káros anyagokat, vegyszereket; és kíméljük környezetünket.

Az alvállalkozókat, beszállítókat, import alkatrész készítőket szintén a legmagasabb minőségi elvárások alapján választjuk ki.

Törekszünk arra, hogy az orgonaművészek elképzeléseit a szakmai szempontok figyelembe vételével minél tökéletesebben megvalósítsuk, szem előtt tartva az anyagi lehetőségeket és a műemlékvédelmi irányelveket.

Műemlék orgonák restaurálása

Munkánk során számos neves és méltatlanul elfeledett mester orgonájával találkozunk. Fontos célunk Magyarország hangszerkincseinek megóvása, ezért az egykor szebb napokat megélt műemlék orgonák restaurálását a Kulturális Örökségvédelmi Hivatallal együttműködve, a legnagyobb körültekintéssel végezzük.

Régi orgonák javítása, karbantartása, átépítése, hangolása

Azon kevés magyarországi orgonaépítők közé tartozunk, akik elvállalnak és képesek is javítani bármilyen rendszerű orgonát. Munkánk minőségét szakembereink több évtizedes tapasztalata biztosítja.

Új orgonáinkra, valamint az általunk elvégzett generálozási munkákra és restaurálásokra 10 év garanciát vállalunk.

Utánpótlásképzés

A komoly hagyományokon alapuló orgonaépítést tovább kell örökíteni, ennek érdekében a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Hangszerészképző Iskolával együttműködve biztosítjuk az utánpótlásképzést. A műhelyünkben végzett valamennyi egykori tanulónk jelenleg is a szakmában dolgozik.

Paulus Frigyes orgonaépítő mester a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Hangszerkészítő és Javító mestervizsga bizottság tagja.

Érdekvédelem

Fontosnak tartjuk a szakmai összefogás erősítését, az orgonákkal foglakozó szakmai szervezetek tevékenységének összehangolását. Jó munka- és szakmai kapcsolatot tartunk fenn több magyarországi orgonaművésszel és orgonaépítő céggel.

Paulus Frigyes a Magyar Orgonaépítők Társaságának (MOT) alapító tagja és jelenlegi elnöke.

UGRÁS A LAP TETEJÉRE